Θέλουμε μετανάστες σε όλες τις σχολές…το πρόβλημα είναι οι μπάτσοι και οι πρυτανικές αρχές

Project1_Layout 1 Η αφίσα σε pdf εδώ: Project1_Layout 1

     Το περίφημο πρόβλημα δημόσιας τάξης που αφορά τους μετανάστες μικροπωλητές που εργάζονται στην ΑΣΟΕΕ δημιουργήθηκε πολύ στοχευμένα και εξυπηρέτησε διαφόρων ειδών πολιτικά συμφέροντα. Έτσι εδώ και 3 χρόνια η ένταση των αστυνομικών επιχειρήσεων γύρω απ’ τη σχολή αυξάνεται και μειώνεται ανάλογα με την τρέχουσα πολιτική συγκυρία: για την κάλυψη προεκλογικών αναγκών, για μικροπολιτικά συμφέροντα του εμπορικού συλλόγου, ως κομμάτι της εκστρατείας “πάταξης της ανομίας” του φασίστα υπουργού δημόσιας τάξης, για την πειθάρχηση των μεταναστών της ευρύτερης περιοχής.

Ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ Κ. Γάτσιος είχε το δικό του μερίδιο συμμετοχής σ’ αυτή τη διαδικασία. Βλέποντας ότι οι κρατικές χρηματοδοτήσεις του πανεπιστημίου περιορίζονται και καθώς το αίτημα για τάξη και ασφάλεια είναι εδώ και καιρό το μοναδικό που επιδέχεται ικανοποίησης, βρήκε την ευκαιρία να απευθυνθεί στους προϊσταμένους του για χρήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Όμως η ευκαιριακή χρήση των αστυνομικών επιχειρήσεων προς επίλυση υποτίθεται του “προβλήματος”, δεν είναι αρκετά αποτελεσματική για να διαχειριστεί τις εσωτερικές αντιθέσεις του ελληνικού πανεπιστημίου. Γιατί στο πλευρό των μεταναστών που διεκδικούν την θέση τους στο πεζοδρόμιο της Πατησίων στάθηκαν εξ’ αρχής διάφορες δυναμικές μειοψηφίες των φοιτητών. Αυτή η αίσθηση κοινότητας που δημιουργήθηκε ανάμεσα σε δύο διαφορετικά κοινωνικά υποκείμενα ήταν το όριο της δημόσιας τάξης και των θεαματικών της εκδηλώσεων τα 3 χρόνια γύρω από την ΑΣΟΕΕ. Αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ο αστυνομικός κλοιός, οι δοσοληψίες με τις εταιρίε security, η στρατιωτικοποίηση του δημόσιου χώρου δεν θα συμβαίνουν χωρίς αντιδράσεις εναντίον τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.