ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΑΤΥΧΗΜΑ, ΗΤΑΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΑΤΥΧΗΜΑ, ΗΤΑΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Η κρατική και καπιταλιστική δολοφονία στα Τέμπη την 01/03 ήταν μια πολύνεκρη κατάληξη μιας θανατοπολιτικής που εφαρμόζει το κράτος εναντίον της τάξης μας. Μια τρανταχτή υπενθύμιση ότι οι ζωές μας δεν είναι απλώς υποτιμημένες, αλλά απαξιώνονται συστηματικά και ολοκληρωτικά, αντιμετωπίζονται ως μηχανές σε μια αχανή αλυσίδα παραγωγής και θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους. Παρ’όλες τις προσπάθειες και καταγγελίες των εργαζομένων διαχρονικά, να αναδείξουν την ανεπάρκεια και έλλειψη των σιδηροδρομικών δικτύων (εξοπλισμός, τεχνολογικά μεσα) και του προσωπικού αντίστοιχα, κράτος και αφεντικά ακολουθούν την πάγια τακτική του κουκουλώματος. Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής είναι τα αμέτρητα εργατικά ατυχήματα -που επίσης αποσιωπούνται από κράτος, αφεντικά, ΜΜΕ-αφού οι εργάτες αναγκάζονται να δουλέψουν υπό επισφαλείς συνθήκες.

Οι άμεσα διαπλεκόμενοι ρουφιάνοι-δημοσιογράφοι έχουν στήσει μια επιχείρηση διάσωσης των κρατικών σκουπιδιών. Βεβαιώνουν την πλήρη σύμπλευση με το κρατικό αφήγημα της ατομικής ευθύνης και του ότι το πρόβλημα θα λυθεί μόλις βρεθεί ένα ονοματεπώνυμο(σταθμάρχης). Κάθε κρίση για αυτούς είναι ευκαιρία, είτε έχει να κανει με την εμπορευματοποιηση του ανθρώπινου πόνου για τηλεθέαση είτε με την προώθηση πολιτικών του κράτους που λειτουργούν ενάντια στα ταξικά-κοινωνικά πληττόμενα άτομα.

Η απάντηση του κόσμου ήταν άμεση. Ετερόκλητο πλήθος ατόμων πλαισίωσε τις καλεσμένες διαδηλώσεις και πορείες τις επόμενες μέρες εκφράζοντας την οργή του με πολύμορφο τροπο. Συγκρούσεις με τα όργανα καταστολής, επιθέσεις στις βιτρίνες του καπιταλισμού, οδοφράγματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ήταν κάποια από τα συστατικα στοιχεία των τελευταίων ημερών.

Η θέση μας πρέπει να είναι πίσω στα οδοφράγματα, υποστηρίζοντας και εκδηλώνοντας έμπρακτα την οργή μας εναντια σε κράτος και καπιταλισμό. Ενάντια σ’όλα αυτα που μας οριοθετούν, να προττάξουμε τη διαρκή κατάσταση αμφισβήτησης, εγρήγορσης και του δημιουργικού πάθους της καταστροφής.

ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΥΛΑΕΙ, ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΖΗΤΑΕΙ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΜΜΕ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΑΣΟΕΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.