Κείμενο σχετικά με τα γεγονότα στις 22/11 στα Προσφυγικά και κάλεσμα στην συγκέντρωση για τους 79 συλληφθέντες/ισσες

Ξημερώματα της Τρίτης 22/11, έγινε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στη γειτονιά των προσφυγικών, και πιο  συγκεκριμένα στο 7ο μπλοκ, όπου απήχθη ο σύντροφος Κώστας Δ. μέσα από το σπίτι του μαζί με τον  συγκάτοικό του, ο οποίος συγκάτοικος μετά από λίγες ώρες αφέθηκε ελεύθερος. Με αφορμή μία επίθεση στην Real, η βιομηχανία στημένων κατηγορητηρίων δήθεν ταυτοποίησε τον σύντροφο μέσω καμερών ασφαλείας και με τις πάγιες τακτικές της προσπαθεί να τον εμπλέξει με την επαναστατική ομάδα «Χιλιάδες Ήλιοι της Νύχτας» και με μία σειρά άλλων εμπρηστικών επιθέσεων. Από την πρώτη στιγμή τα καθεστωτικά ΜΜΕ και οι ρουφιάνοι των μπάτσων ξεκίνησαν το αφήγημά τους παρουσιάζοντας τον σύντροφο και την κοινότητα των κατειλημμένων προσφυγικών ως τρομοκράτες και εστία ανομίας αντίστοιχα, με σκοπό να καθοδηγήσουν την κοινή γνώμη και να δημιουργήσουν ένα εύφορο κλίμα για την επόμενή τους κίνηση.

Η απάντηση του κόσμου της γειτονιάς ήταν άμεση, καθώς η τακτική περιφρούρηση της κοινότητας οργανώθηκε σε κάθε μπλοκ και απώθησε τα ένστολα σκουπίδια με ό,τι μέσα διέθετε. Ύστερα αλληλέγγυος κόσμος προσέγγισε, πραγματοποιήθηκε αντανακλαστική πορεία μέσα στην γειτονιά και καλέστηκε ανοιχτή συνέλευση ώστε να συζητηθεί η συνέχιση της υπεράσπισης του χώρου. Η παρουσία της αστυνομίας συνέχισε να είναι αισθητή, όπως και ήταν από τις πρώτες πρωινές ώρες, με ΜΑΤ – ΟΠΚΕ – ΕΚΑΜ να βρίσκονται περιμετρικά των κτιρίων, φρουρώντας έναν γερανό και υποστηρίζοντας πως μοναδικός τους σκοπός ήταν να παρθεί το αμάξι του συντρόφου χρησιμοποιώντας το ως δούρειο ίππο για αυτά που ακολούθησαν. Λίγο πριν τις 17.00 κατά τη διάρκεια της ανοιχτής συνέλευσης ξεκίνησε η εισβολή των μπάτσων, δίχως καν την παρουσία του γερανού, με την περικύκλωση του κτιρίου και την έφοδο ΕΚΑΜ και ΟΠΚΕ έχοντας από πίσω τους κάμποσες διμοιρίες ΜΑΤ και εν συνεχεία ΔΕΛΤΑ. Ο κόσμος που βρισκόταν εκεί υπερασπίστηκε μαχητικά την κατάληψη με ότι μέσα διέθετε επιλέγοντας να κάνει πιο δύσκολο το έργο της ΕΛ.ΑΣ. θυμίζοντάς τους ότι οι χώροι αγώνα δεν πέφτουν αμαχητί στέλνοντας 7 εξ αυτών στο νοσοκομείο. Παρόλα αυτά ξέρουμε πολύ καλά ποιους έχουμε απέναντι μας, όταν οι εχθροί μας λαμβάνουν την ελάχιστη αντίσταση και βλέπουν το πείσμα των αντιστεκόμενων συντρόφων/ισσών , αυτοί δείχνουν για ακόμη μία φορά το πραγματικό τους πρόσωπο. Για αυτό και δεν πέφτουμε από τα σύννεφα με το όργιο καταστολής που πήρε χώρο στα προσφυγικά την ημέρα της εισβολής αλλά και στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ευελπίδων της επόμενης ημέρας.

Ξεκινώντας εντός του κτηρίου τα περιστατικά ακραίας βίας μπάτσων όπως η ρίψη πλαστικών σφαιρών σε συντρόφισσα, ο άγριος ξυλοδαρμός συντρόφου με δεμένα χέρια και η κακομεταχείριση εγκύου ήταν μια προσπάθεια τρομοκράτησης και επιβολής στα σώματα των αγωνιζόμενων ατόμων. Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση από αλληλέγγυο κόσμο έξω από τη ΓΑΔΑ, όπου κρατούνταν υπό άθλιες συνθήκες οι σύντροφοι/ισσες. Ο ίδιος κόσμος και παραπάνω βρέθηκε για πολλές ώρες στα δικαστήρια στην Ευελπίδων όπου με την παρουσία του και τον παλμό του έδειξε έμπρακτα την αλληλεγγύη του και στον Κώστα Δ. και στα 78 συλληφθέντα άτομα. Στο ίδιο έργο θεατές, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στον συγκεντρωμένο κόσμο και σε ένα τμήμα συλληφθέντων/ισσων με απολογισμό 2 ανοιγμένα κεφάλια και τουλάχιστον 1 κλεμμένο κινητό από τα “πρωτοπαλίκαρα’’ των ΥΑΤ.

Η αλληλεγγύη, μέσω της δράσης και μη, είναι αναπόσπαστο και ζωτικό κομμάτι του κινήματος παρά τις προσπάθειες αποδυνάμωσης από το κράτος και τα τσιράκια του. Αυτό φάνηκε και από τον κόσμο όπου  πλαισίωσε το κάλεσμα υπεράσπισης καθώς και από τους/τις αλληλέγγυους/ες όπου για 2 μέρες στάθηκαν δίπλα στα συλληφθέντα άτομα με την παρουσία τους αλλά και στηρίζοντάς τα οικονομικά (τρόφιμα, νερά, τσιγάρα) μέχρι και σήμερα (δικαστικά και ιατρικά έξοδα). Τα κατειλημμένα προσφυγικά είναι ένα κοινωνικό και πολιτικό εγχείρημα όπου με όρους αυτοοργάνωσης και αυτοδιαχείρισης εδώ και πάνω από μία δεκαετία στεγάζει πρόσφυγες και μετανάστες/ριες καθώς και ενεργά πολιτικά άτομα και εγχειρήματα. Είναι μία κατάληψη βρισκόμενη ανάμεσα στις συμπληγάδες πέτρες του κρατικού οικοδομήματος ( Άρειος Πάγος – ΓΑΔΑ) που έχει κατορθώσει να είναι βραχνάς για την εξουσία και εμπόδιο στα σχέδια κράτους-κεφαλαίου για τον εξευγενισμό των γειτονιών του αγώνα. Για αυτούς και όλους τους λόγους του κόσμου η υπεράσπιση των κατειλημμένων προσφυγικών καθώς και όλων των καταλήψεων-χώρων αγώνα είναι επιτακτικής σημασίας για το κίνημα, και η μαχητική υπεράσπιση αποτελεί φάρο για τους αγώνες του μέλλοντος.

Η κυβέρνηση ΝΔ έχοντας αναγγείλει την προεκλογική περίοδο θέλει να τελειώσει τη θητεία της έτσι όπως ακριβώς την ξεκίνησε, με ένα μπαράζ εκκενώσεων και αυξημένης καταστολής. Από την εκκένωση της κατάληψης Ματρόζου στο Κουκάκι, μέχρι την πρόσφατη εκκένωση στην κατάληψη Ντουγρού στη Λάρισα κάθε μπάτσος που θα επιχειρεί να μπει στους χώρους μας θα φεύγει τραυματίας. Ως αναρχικοί/ες στεκόμαστε πάντα δίπλα σε όσους/ες επιλέγουν να έρθουν αντιμέτωποι με τον κρατικό μηχανισμό και τα παρακλάδια του. Έτσι και τώρα παρά το αισχρό κατηγορητήριο που έχει στηθεί για τον σύντροφο Κώστα Δ., εμείς είμαστε εδώ για να δηλώσουμε την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη μας σε αυτόν και στην Κοινότητα Κατειλημμένων Προσφυγικών όπου δέχεται επίθεση από κράτος-αφεντικά.

Καλούμε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, την Παρασκευή 2/12 και ώρα 9:00 στο κτίριο 7, για τα 79 συντρόφια που συνελλήφθησαν στην κατασταλτική επιχείρηση της αστυνομίας στην Κοινότητα Κατειλημμένων Προσφυγικών.

ΚΩΣΤΑ ΓΕΡΑ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΦΤΩΧΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ

10, 100, 1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΕΚΚΕΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΝΤΟΥΓΡΟΥ ΚΑΙ MUNDO NUEVO

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΑΣΟΕΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.